WAJIB KLIK banner INI!!setiap KLIK akan dibalas..sila lah KLIK n INFORM yea!!!TQ

klik salah satu gambar ini untuk menaikkan traffik di blog anda!!

hitz

04 February 2009

aqil pi surau....

Azan dah bergema kat TV...jom pi surau!!!
Semalam 1st time ayah baru berani nak ajak / bawak aqil pi solat kat surau...sblum nie ayah takut nak bawk sbb takut aqil dok kaco atau main-main...tapi sebenar nya aqil bukan camtu....
pakai songkok elok-elok...

Ayah tgh pakei perfume nak bersiap...aqil suh ayah cepat

sbb kat umah, setaiap kali aku solat, aqil akan ikut aku solat sama, dari awal sampai habis...x plaks dia main-main atau bosan...kadang-kadang je la dia lari dari saf....
Nak citer sikit ari minggu lepas, kitorang pi bangi, dah nak masuk maghrib kitorang singgah masjid kat bangi tu....aku bawak aqil ikut aku solat bahagian wanita....ikut sekali jemaah sesama...masuk saf org pompuan...ok jek aqil baik je dia ikut aku solat, walopun imam tu baca punyer la panjang....alhamdulillah aqil berjaya solat ikut imam 3 rakaat!!!makcik-makcik yg solat pon cakap bagus nyer aqil duk diam ikut solat sama... so aku cakap ngan aby aqil ok dia x akan main-main masa solat.
babai cayang solat elok-elok ok!!!

Aqil pakei kasut dolu!!!
so mlm tadi aby telah melakukan sesuatu yg wat aku kesal!!!bukan apa...aqil nie sebenrnyer ok...dia jenis yg takut dgn org...so kemungkinan besar dia akn berkepit je sebelah ayah dia kalo kat surau tu...tapi nie tidak!!!ayah nyer leh skima takut pak imam marah sbb takut bebudak main, dia suh letak aqil kat belakang bahgian budak2....eeee...sakit nyer ati!!!mula-mula dah suh aqil gaul ngan bebudak, dah sah-sah le dia dah syok nak main plaks nanti kan?bebel gaks jap le aku ngan aby mlm tadi....mmm pastu arini ayah kata nak try bwk aqil pi mesjid plaks....so dia x akan tggalkan aqil kat belkang....mmmm kita tgk je la nanti.

so layantzzzz je la eh!!!!!

6 tukang karut:

mrs khairul said...

wah..hensem aqel ngan bju melayu n songko tuh..aqil dh pi surau gaks..bagusnya dia yan..dok diam jek smpi abes solat..ish..ish..mmg ini budak baikkkk sgt tau!!

smlm kanda p surau g..kali ni dia x main..elok jek diri sblh daddy smpi abes solat..ko tau sbb apa???? smlm xde kwn2 dia..tu yg dia x main..so as a conclusion kanda pun ble wat mcm aqil cuma kalo ada kwn2 tu yg dia xble concentrate..hahahhahhaa...budak2 kan..kalo dh jumpa geng main je diarg ingat...

re: weh kanda actually kecik jek..berat dia 13.5kg umo 2 taun stgh..ko tau kalo dia bogel nmpk lah segala rangka bdn dia..betapa kurusnya anak aku tuh..tp sbb dia tinggi sket tu yg nmpk mcm beso..aku rs tinggi dia 88 cm kot..sbb aritu p wet world kena ukur tinggi..kalo 90cm> kena bayo..

liwaniel said...

bagus nye aqil..boleh bawak pegi surau..wanie tak berani lagi bawak irfan pegi surau..kang time kita solat dia duduk atas sejadah kita pulak..

aimi @ kamalina said...

wah bagusnya aqil dah blh bawak pi surau... kalau anak2 akak lak mmg tak blh la... sebab dia ada geng kan.sure bising punya.. tu pasal kalau kitorang stop solat kat mana2, mmg take turn nak solat.. selalu hubby akak pi dulu..nanti kitorang tunggu dlm kete... kalau yg ikut pi surau pun biasanya Haziq..sebab dia pun dah pandai sembahyang sekarang ni.. yg bdk berdua tu, hmmm...akak tak berani nak bawa...ada yg akak tak khusyuk solat nanti.. kalau kat umah, diorang suka solat sndiri...tunggang langgang dibuatnya.. pastu bila akak berdoa msg2 berebut nak duduk atas riba.. konon2 tumpang doa sama.. hehehe..

ez said...

emmm..bagus aqil ni..bleh wat menantu..hehhehe

E-Marlin said...

Bagusnya anak bujang awak ni, alangkah bagusnya kalau anak bujangku begitu juga.


*** SAYA NAK BAGI AWARD KAT AWAK ***

~~ciklinn~~ said...

bagusnya aqill good boy....
sejukk perut mama ha...