WAJIB KLIK banner INI!!setiap KLIK akan dibalas..sila lah KLIK n INFORM yea!!!TQ

klik salah satu gambar ini untuk menaikkan traffik di blog anda!!

hitz

27 November 2014

My hubby warded!! Usus terkeluar katanya ....


Yosssshhh...Assalam....
Wahhh pekaber semua...rindu gilerz kat my blog nie...
Okes harini nak updet pasal my hubby lorrr...mingu lepas dia kena warded sebab kena operate usus nya terkeluar...

amboi mek dini ni kat umah pun melekat ngan ayah...kat spital pun melekat gaks...x dpt siku ayah tu cam x sempurna hidup mek nie...

Actually ni kes 3 tahun dulu la...3 tahun dulu aby kena appendiks...so dah buang la appendiks tu...tapi lepas operate biasa lah aby nie jenis lasak2...kemungkinan ususnya terkeluar dari tempatnya...


Minggu lepas aku cuti seminggu meneman dan menjaga aby kat dlam ward...mse operation tu agak lama aku menunggu hampir 7 jam!!! sampai tergantuk2 dibuatnya...saspen pun adoooo ye lah sape x sayang suami kan....mesti lah aku cuak gaks sbb tunggu dia keluar dari dewan bedah tu lamaaaaa sngat....sambil tunggu aby kuar leh plak aku berselfie ngan anak buah aku ni..nak hilang ngantuk punyer pasal..ikutkan hati nak je lenjan baring kat ats katil tu...tapi baru nak baring nurse asyik le dtg tengok patient katil depan...owwwwhhh sungguh x tenang menunggu aby kat ward!!!


Dari kui 12 sampai kui 8 mlm baru aby naik ward...mmg nampak le dia letih n sakit...mau tak sakit banyak giler kot kena tebuk tang perutnya...cian aby...so mlm tu aku sleep la kat spital...teman aby n jaga dia...nak bagi makan n minum...org baru operate kan...still lemah x berdaya...

mmm nak tergelak bila aby dok tiup2 benda ni...ni alat cam nak mudahkan pernafasan kot...dok tiup2 tgk bola tu naik.. kalo naik tu amknanya pernafasan kita stabil la kot...biasalah baru pas operate pernafasan cam rasa semput2 kan....

Sekarang aby tgh cuti n rehat kat umah...skg dah boleh la jln laju sikit...kalo minggu lepas jln slow motion jek...
 Sebelum pi opis aku siapkan masak utk aby...siapkan bekpes n lunch...so aby cuma tinggal perangat kan je bila time nak makan...
Peneman aby kat umah ialah aqil..aku x bagi aqil pi taska...dok umah jaga ayah...kalo ayah nak mintak tolong amikkan air ke apa ke aqil yang akan tolong...nanti mama bagi upah tgk wayang :)

So harap aby pasnie cepat sembuh..kena pantang betul2 n jaga betul2 part operate tu...doc pun suh pakai bengkung yang ditempah khas supayan menahan perut dari x keluar usus tu lagiks...

dan doctor pun dah pesan dalam tempoh 6 bulan x leh wat keja berat2 n lasak sangat...

adios!

so layantzzzzz je la eh!!!!!



2 tukang karut:

Eda Ejai said...

same cam kes asben 15 tahun lepas.. lepas tournament taekwondo die sakit perot.. trus warded.. yang cam bola ping pong tu pon die ade tiup.. same sebijik.. semoga asben yantz cepat sembuh ye..

cikceriacorner said...

moga cepat sembuh..amin