WAJIB KLIK banner INI!!setiap KLIK akan dibalas..sila lah KLIK n INFORM yea!!!TQ

klik salah satu gambar ini untuk menaikkan traffik di blog anda!!

hitz

01 July 2014

Nippon Paint benar-benar TOLONG RUMAHKU!!!-episod terakhir

Yossssshhhh!!! Alhamdulillah rezeki nak raya nie...rumah aku terpilih untuk di dekorasikan secara percuma oleh pihak Nippon Paint.... teruja sgt2 bila video yang aku hantar sebagai penyertaan terpilih antara 8 buah rumah. Okes kat bwh nie video yang aku hantar masa awal penyertaan...

Video nie aku buat pun last minit...dalam masa 1 hari jek siap editing semua...pastu terus submit...selang 2 hari pihak nippon call bgitau rumah aku terpilih antara 8 buah rumah... hahahaha perasaan sgt2 la teruja!!!

Pastu pihak nippon nak setkan appoinment nak tengok2 dulu keadaan rumah...so masa diorng dtg tgk pun dah nak hampir 20 orang gaks yg dtg... tu baru nak tengok je...masa 1st visit tu diorang bincang ruang apa yg perlu diubahsuai dan tanya gaks konsep apa yang aku nak...aku pun bgitau la nak konsep 'modern tropical'...tapi pastu diorang x bagitau pun camner design yg akan diorang buat kiranya surprise la....

hari masa nak shooting tu aku dapat lagi satu surprise...actually umh aku ni untuk last episod...so surprisenya ialah ada artis undangan yang akan bersama dalam episod kali ni...wahhh teruja siut... masa hari shooting tu hari jumaat...ramai giler krew2 yg dtg umah aku....penuh gak la satu umah...nasib baik la umh 2 tingkat...mmg semua bilik diguna pakai untuk artis2 tuko baju, solek, untuk krew wat editing....perghhhh...

Rupanya pelakon sherry ibrahim yang jadi hos undangan! siyes wehhh selain AG dan Azry mmg aku teruja sgt2...tapi xde la aku tonjolkan keterujaan aku tu...aku wat biasa2 je la...lagipun diorang semua ok...krew pun ok...

Okes kat bawah ni gambo2 masa shooting...shooting berlangsung selama 2 hari tau dari pagi hingga lah ke malam...siyes mmg penat!

 Ini lah krew masa mula2 sampai uamh...terkejut aku tgk ramai giler yg dtg...kereta parking depan umh lebih 10 bijik kot...sib baiklah ruang depan umah ada ruang untuk parking keta...

 Tak pasal2 reban jiran sebelah umh aku pun jadik mangsa!!hahaha xpe reban kucing pun nak tumpang glamer...sepanjang shooting semua aksi dan lakonan adalah spontan...dan lakonan mereka pun menjadik :)

 Antara babak2 semasa awal shooting yakni sebelum ruang tamu di dekorasikan...serius AG mmg lawak giler!~! aksi dia spontan jek...sherry pun ok...baik sangat n terror speaking cino kau!! cong ceng cong ceng dia dok borak dalam bahasa cina ngan krew2 semua tu...kagum jap!!!

 Memang Azry n AG nie membuli jek sherry nie...kesian dia!! Diorang nie mmg betul2 berkampung kat umah aku 2 hari 2 malam sampai settle semua keja2 ubahsuai ruang tamu tu...salute sgt sbb diorang x kisah pun berlonggok ramai2 dlm satu bilik hehehehehe...

 Ni plaks masa hari ke 2 shooting...hahaha aku saja suh semua anak2 aku interprem join sekali masa shooting...ni nama nya tuan umah mmg giler glamer!!!kakakaka...projek CIY coffee table...siyes lepas di CIY kan meja tu nampak cantik...sayang tau meja tu mmg ada sejarah nostalgia dlam family aku nie...maklum le 1st perabot mse mula2 kawen..dah 3x pindah umh pun still bawka coffee table tu :)
 Actually masa projek CIY ni bukan betul2 pun kitorang buat...eksen berlakon sikit2...yang lain semua krew nippon settlekan... :)

 Nie plaks adalah scene terakhir selepas kitorang smeua jerit2 excited tgk umh dah lawo...konon nya scene ala2 nak berbuka poser la...

 Disebabkan umah kitorang nie episod akhir yakni nak sambut ramadhan maka kena lah pakai baju kurung n baju melayu....budak2 nie baju melayu pun smeua dah senteng..so aku tibai je la sarungkan mana yang adoo...

 Sebab dah habis shooting aku pun amik gambo bersama sherry n AG...sepanjang shooting aku agak segan2 sket nak bergambo ngan diorang ni...heheheheh...lagipun gne camera henpon je...jenuh aku cari kamera x jumpa...

 Bergambo ngan Azry gaks...azry ni mmg ok...banyak membantu kitorang gaks...dia pun xde la sombong ke apa..walopun dia letih n penat tapi sentiasa senyum sokmo :)

 Nie plaks aby bergambo ngan pengarah n krew2 yang terlibat...mmg enjoy sgt!! diorang pun ok...suasana masa shooting pun meriah...walopun anak2 aku x henti2 wat bising tapi diorang still ok...

 Last sekali krew la yang balik paling lewat sbb diorang kena shoot gambo n ruang yg dah siap diubahsuai...masa ni dah nak dekat kui 12 malam gaks la...mmg penat sgt2...apa2 pun kitorang sgt2 berterima kasih pada nippon sbb sepanjang 2 hari nie tuan umah x perlu sedia kan apa2...semuanya disediakan oleh krew nippon...

Syukur sgt sbb umh dah lawo...okes...sapa nak tgk full episod terakhir nie kat bawah leh tgk siarannya pada 22 hb aitu jam 12 tgh di tv3...so korang boleh la tgh tuan umh poyos berlakon ala2 cover2...kuang kuang kuang!!!


Okes ni plaks gambo2 sebelum diubahsuai dan setelah diubahsuai...

 Aku suker giler cat momento nie...siyes mmg cantik sgt effect nya... code cat ialah Rose Taupe...Bila bukak je lampu nampak bayang2 ala2 rimbunan pokok...mmg kena sgt lah dgn jiwa aku yang suka kan suasana tropical...cheewahhhhh...

 Okes nie gmbo sebelum...actually masa diorng dtg nippon ni dah cakap umah aku ni dah lawo hahaha..pastu cat yang belang2 tu pun actually pattern terkini...padahal aku dah cat 3 tahun yg lepas..thats why la masa episod yang lain ada cat2 belang2 ni gaks diorang buat :)..tapi aku ckp aku nak tuko mood...xmo belang2 dah...kikiki...


 so ni ruang masa hari siang...effect waktu mlm mmg cantik n lawo...


 Bahgian bwh tangga...actually x semua perabot ditukar baru...ada yang perabot boleh pakai diguna balik...

 siap bagi fountain tu...lastly fountain tu aku bukak sbb airnya memancut2 menyebabkan lantai basah...
 Okes tu je lah...Syukur sbb raya ni bajet nak menghias umh dah x yah kuar lagiks...semua dah dapt free...langsir free, coffee table free, sofa free, carpet free, cat free, lampu free dan ada brg2 hiasan yang free...syukur rezeki dari Allah...

akhir sekali kat web nippon pun dah diblogkan pasal konsep dan design rumah aku nie..so korang boleh tgk di link ini>>>http://www.nipponpaint.com.my/inspirations/tolong_rumahku/tolong_rumahku_rumah_puan_narizan_episode_08


Terima kasih Nippon paint...
Terima kasih AG hotfm
Terima kasih Sherry Ibrahim
Terima kasih Azry
kerana sudi dtg TOLONG RUMAHKU menjadi cantik dan indah sebegini rupa...hehehehe...masih lagi ada rezeki ngan Nippon... terima kasih byk2...


so layantzzz je la eh!!!








1 tukang karut:

bai zura said...

seronoknye... semua free... tahun depan kalau ade nak jugak laa.... jelesnye tgk akak dapat...jadi ruang tu nampak cam umah orang kaya pluk...hihihihi...

taniah sis...

feel free vivit my blog http://warneewarnii.blogspot.com/
&
http://yuyaisihat.blogspot.com/