WAJIB KLIK banner INI!!setiap KLIK akan dibalas..sila lah KLIK n INFORM yea!!!TQ

klik salah satu gambar ini untuk menaikkan traffik di blog anda!!

hitz

14 May 2014

Happy time @ farm in the city

 Yosssshhhh!!! smlm cuti wesak kan...walopun cuti sehari je alhamdulillah dapat spend the happy , quality n enjoy time bersama family tercinta. Especially tuk anak2 la...maklum la mama nya super duper bizi jek ngan keja yang x abis2...so nak qada balik masa bersama diorng bwk pi jenjalan yang dekat2 jek....

 So ayuh apa lagiks...kita pi zoo yang paling dekat ngan umah je la...x sampai 10 minit dah sampai hahahaha...okes nama tempat nie Farm In The City...terletak kat area Seri Kembangan.Kalo korang tau jusco/ giant / pasar borong / bandar equine... di sinilah terletaknya FITC nie....dibuka setiap hari dari jam 10 pagi hingga 6 petang....mmg sesuai sngt n enjoy sgt2 kalo bwk anak2...maklum le anak2 bandar zaman sekarang dah x kenal ayam, itik, kambing, lembu, rusa...so kat FITC nie smue binatang tu adooooo....Tiket bayaran masuk aku amik family pakej...total utk 2 dewas, 2 kanak2 yang ketinggian lebih dari 90 cm ialah RM 109 aje....termasuk dapat 2 botol air vitagen + 2 air kotak + 2 tiket naik poney ride + vaucer RM10 makanan....walopun harganya agak mahal tapi rasa berbaloi sbb anak2 x boring bila berada di FITC ni...

 Actually kawasan FITC nie xde la besar mana pun...bila dah ralit budak2 nie xcited nak bagi semua binatang makan n pegang n main2 ngan binatang sedar x sedar dah 2 jam kitorang dlm tu...hahahah...punyer la seronok sbb byk aktiviti yang budak2 nie buat...yang paling lama kitorang kat area tangkap ikan tu la...aqil n dini xcited sgt nak kaut ikan kat longkang tu...aku pun sama!!! hahaha...tapi xde hasil langsung...susah rupanya nak tangkap ikan!! pastu dekat area ngan tangkap ikan tu ada kandang rabbit n wonderpet!!! best sgt2 sbb kita leh pegang rabbit, bagi rabbit makan...mmg menyeronokkan!!!

Part yang paling best bagi kura2 n kambing makan...actually binatang kat sini semua yang size kecik2 jek...mcm ular tu semua ada...tapi nak tgk gajah ke..harimau ke..singa ke... mmg xde la kat FITC nie...FITC nie ala2 mcm petting zoo...walopun kecik tapi mcm2 haiwan ada...dan kebanyakannya diimport dari luar negara...FITC nie pun kira mesra pengunjung di mana pengunjung boleh berjinak2 ngan binatang, bermesra mesraan (chewah) dan macam2 lagi la...susun atur dan keadaan dalam FITC ni pun ok jek...ada gaks gerai jual makanan ( x bli pun ) dan mungkin boleh gaks bwk makanan sendiri...actually segala kos nak bgi binatang2 dlm tu makn pun FREE...

Akhir sekali sblum keluar kanak2 akan diberi sijil penghargaan tanda diorang dah sampai kat FITC nie...so next time rase nak pi lagi sini...mungkin lagi 2-3 tahun ke...hahahaha...apa2 pun cuti kitorang smlm sgt2 best n budak2 pun suka....


so layantzzzz je la eh!!!!

1 tukang karut:

bai zura said...

sis nak tanye nie kat kawasan mane yea.. sebab ade gak tgk tepi jalan tu cam dah tutup aje... sebab sebelum pose cam nak g... tak jadi sebab rasa cam dah tutup...