WAJIB KLIK banner INI!!setiap KLIK akan dibalas..sila lah KLIK n INFORM yea!!!TQ

klik salah satu gambar ini untuk menaikkan traffik di blog anda!!

hitz

19 April 2013

MISTERI NUSANTARA....

Yossssshhhhhh!!! semalam aku EL...actualy aku x berapa sihat..almaklumlah beberapa minggu ni keja keras yang terlampau!!hahahaha banyak sgt program gomen yang kitorang kena join...biasalah apatah lagiks nak pilihanraya ni kan....so disebabkan itu badan rasa letih2 n sengal2 + kepala sakit + rasa nak demam pun yea...thats why la smlm aku mmg x larat langsung nak pi kojer....

Actually smlm ada misteri nusantara yg berlaku kat umah aku...Pagi smlm sebab badan aku rasa berat n letih + sengal sangat2....aku tekad lah xmo pi keja...rasa2 cam nak MC je..so mintak suruh aby tolong hantarkan aqil n anak2 pi skolah n taska...so aku pun sambung le tido...n aby akan terus le pi keja cam biasa...

Tiba-tiba dlm kui 9 pagi camtu la aku terdengar bunyi suara aby ngan anak2 riuh kecoh kat bawah...aik???felik la plaks...laki aku ni x pi keja ke???? mmm dlm mamai2 tu aku wasap aby tye ' tak pi keja ke????'...lamaaaaa toi aby x balas2 wasap aku...aku pun bangun dari katil n dekatkan telinga kat pintu nak dengar betul ke suara aby n anak2 ada kat bawah??? still lagi dengar suara diorang....tiba2 aby balas wasap aku....' abg keja la....,budak2 dah hantar taska...skg ada kat tempat keja lah ni'....OMG!!!! tiba2 suara riuh kecoh tadi langsung x kedengaran...aku pun naik balik atas katil...pastu aku pun citer la akt aby apa yg aku dengar....;mmmm org tua tu pulak dok sakat2 aku ngan send icon2 muka hantu...siut je taw!!! dah le aku ni cuak takut giler!!!!menyampah toi la...nak tido balik dah x boleh....last2 aku pun tertido sampai le kui 1130 pg baru aku bangun...tu pun aku mandi siap2 kat atas n berani kan diri turun ke bawah...cadang nak kuar la nak cari makan...kepala plaks mmg ting tong dah masa nih.....

Tgk kat ruang tamu bawah cam baisa je...mmm mungkin perasaan aku je kot yg terdengar bunyi tu...so aku pun kuar ler pi bli nasik...pastu alang2 dah kui 1230 aku amik aqil dari sekolah....pastu jumpe adik aku jap suh dia dtg umh kui 2 ptg nak baiki econd....pastu aku pun balik umah nak solat zohor...

lepas je solat zohor aku pun baring le..sambil2 tunggu adik aku dtg...terlelap le kejap...tiba-tiba aku terdengar org dok ketuk2 pintu n panggil2 nama aku....aku pun terus bangun bukak pintu...tapi tengok2 xde pun org kat luar...adoiiiii cuak jap....mmm terpikir kenapa aku ni???? apsal hari ni banyak sgt misteri yang berlaku kat diri aku????waaaaaaa...persoalannya sekarang...

1... Siapakah sebenarnya yang berada di ruang tamu tu??? jelas dgr suara aby n anak2....
2... Siapakah yang mengetuk dan memanggil2 nama aku??? bila bukak pintu xde orang pun.....


bak kata aby...agaknya aku ni penat sgt kot...x pun ada 'benda' mengikut aku sbb dah beberapa hari ni aku balik umh lewat sampai kui 2-3 pg.....mmmm wallahualam...x tau la kan...so pasni kena bace quran & yassin byk2 kat umah.....sungguh misteri....


so layantzzzzz je la eh!!!!

2 tukang karut:

Goh LinLin said...

eee...takut tapi suka baca

nurARNISYAzukki said...

maksu!!! haihhh