WAJIB KLIK banner INI!!setiap KLIK akan dibalas..sila lah KLIK n INFORM yea!!!TQ

klik salah satu gambar ini untuk menaikkan traffik di blog anda!!

hitz

04 January 2013

Sekolah vs Kolej=budak darjah 1

 Yossssshhhh!!! Selamat tahun baru semua!!! well masih mood malas2 walopun azam 2013 xmo malas2 hehehehhe...malas mengalahkan cam budak sekolah yg dah lamaaaaa cuti pastu tetiba cam terkena kejutan eletrik dipaksa pi skolah hahahaha..camtu lah rasa malasnya aku di awal tahun 2013...


 Yeahhhhh tahun 2013 adalah tahun yg sgt istimewa sbb anak bujang aku si aqil tu bergelar pelajar sekolah rendah!!! darjah 1...so sbb tu aku terpaksa gigihkan diri ni wat entry dia masuk sekolah...huhuhu kang kalo x tulis budak ni dah beso jenuh mencari mana gambo dia / citer dia masuk darjah 1...haaaaa kalo dia tanya saper nak jawab??? so ni lah buktinya..so bile beso semua perkembangan dia leh tgk / baca kat blog ni...

 Okes ini adalah sekolah aqil...sekolah baru di dalam area taman perumahan kitorang...sekolah ni baru je dibuka 2hb jan 2013....so tgk sekolah dah cam kolej je ghupernya....untung ko aqil...masuk2 sekolah je dapat bangunan baru, kerusi baru, meja baru...dan yang paling besttttttttt toilet pun baru & cantik!!! nama sekolah ni ialah sekolah kebangsaan Saujana Puchong...sekolah ni mmg dekat sgt le ngan umh aku...sebelum sekolah ni dibuka aku daftarkan aqil kat sekolah puchong utama 3...kira sekolah mse dia pra sekolah tahun lepas la...tapi skeolah tu jauh sket...syukur sgt akhirnya sekolah yg dinanti2 kan oleh penduduk sekitar saujana puchong ni dibuka jugak....


 So ini adalah hari pertama persekolahan... darjah 1 wat mse ni ada 3 kelas...sekolah masih baru...so mmg byk kurang sana sini...tapi hari pertama cikgu dha bg komitmen yg sgt2 baik...so hari pertama dah mula sesi pembelajaran yg santai....oh ye sbb sekolah ni baru maka pelajar dari darjah 1 hingga darjah 5 je yg belajar kat sini...dan semuanya adalah sesi pagi sahaja...

 Kelas kat sekolah ni yang pertama kelas proaktif, Inovatif dan Efektif...buat masa ni aqil dok kat kelas 1 Proaktif ( 1P )...actually aqil dah wat ujian penentuan kelas masa kat sekolah Puchong Utama 3 aitu...tapi rasa2nya diorang ni kena dok exam balik sbb ada budak2 yg dari skeolah lain x wat exam lagiks...

 Kantin kat sekolah ni pun lom proper sgt...meja kerusi baru disusun separuh...so terpaksa lah aqil mkn duduk kat tepi2 lorong...wat masa ni aku bekalkan dia makanan..so dah pesan x yah beli apa2 kat kantin sbb apa yg aku bekalkan adalah makanan fav dia..lagipun aqil ni mmg susah sket nak makan...harap2 dah sekolah ni aqil makan le bnyk2....

 Dah settle sekolah pagi petang tu hantar aqil pi sekolah KAFA plak... sekolah ni jauh sket la dari rumah...kena hantar kat bt14 puchong...

 Ini lah ghuper sekolah agama bt 14 puchong..sekolah ni agak lama...terpaksa gaks hantar aqil kat sini sbb dah xde pilihan...ada lah pilihan sekolah agama yg berbayar...tapi majoriti kat taska aqil budak2 semua sekolah kat sini...so aku pikirkan aqil nak pi n balik sekolah je...senang pengasuh taska nak handle pergi & balik...kalo pi sekolah lain susah le plaks...

Ini lah citer aqil di hari pertama bersekolah,...so far aqil sgt2 behave...aku xde la dok menunggu je dia sepanjang hari pertama tu...kitorang pi lepak kat kantin sbb x nak ganggu sesi pembelajaran dia....kalo budak2 ni nmpk mak bapaknya ada..pangai lain sikit....

So far hari pertama je aku tunggu...hari ke-2 aku cuma dtg waktu rehat je..itupun aqil kata tak payah datang!!! hahahahaha..tgk gelagat dia..aqil suka sgt pi skolah...nampak ceria & bersemangat!!! harapan mama semoga aqil belajar pandai2..jadik anak & bangsa yang berguna dah besar nnti....luv u baby!!!


waaaaa....dah besar dah anak aku...cam x cayer dah darjah satu!!!

so layantzzzzz je la eh!!!!

1 tukang karut:

UmiDanisH said...

wah, hensem boy da darjah satu, cepat je masa berlalu.. UmiIzz doakan semoga aqil jd student cemerlang macam mama nye ye...