WAJIB KLIK banner INI!!setiap KLIK akan dibalas..sila lah KLIK n INFORM yea!!!TQ

klik salah satu gambar ini untuk menaikkan traffik di blog anda!!

hitz

15 January 2013

I am supermom!!!

Yosssshhhhh!!! walla....nak kiss2 jap kat my blog bushuk2 masham ni!!! skg rutin harian dah x cam dulu2..now aku skg dah berganda2 bz nya... kalo dulu leh la setiap sejam dok pegang kamera cetttt amik gambo anak2...now...dah tak dapek la....bz...bz...bz!!! sangat2 bizi!!! sebab tu aku wat tajuk I'am supermom!!!

haaaaa... meh aku nak citer apa lah yang aku bz benor tu kan..ye lah dah anak2 makin besar masing2 semua nak kena bg perhatian...kalo peluk sorang..sini plaks merajuk...meh mak dtg pujuk...dah pujuk2 sorang lagi plaks nangis adouuuuuuuyaiiiiiii capek mak!!!

Sekarang ni rutin harian aku dah totally berubah...kalo dulu aku bangun kui 630pg..sekarang nehiiiiii x leh bangun 630pg dah..walopun aku dah tuko WP2 ( 8.00-5.00 ) tahun ni...sekarang aku kena bangun kui 5.30 pg...paling lewat 5.45 am...bangun2 terus mandi + solat...seiring lah kejutkan aqil suh dia plaks mandi..mamat tu mandi pagi punyer la lama...kena jerit2 bru dia keluar..dah kuar leh plaks masuk bilik air balik sbb lupa nak gosok gigi..seeee ank bujang aku...

pastu turun bawah kena bersilat plaks kat dapur...pagi2 aku kena siapkan bekal tuk aqil bwk pi sekolah...kalo boleh aku xmo aqil berbelanja di kantin...kang ntah apa2 bendanya lah yg dibeli...skg bg dia duit belanja ikut mood mak apaknya nak kasi berapa...paling byk rm2..paling sikit rm1 hehehehe..tgk la kalo harini bg rm2 pastu dia beli merapu2...belanja akn diturunkan keesokan harinya...kesian anak aku...mak apaknya garang bebenorrrrr hahahahah...

Okes dah settle bersilat di dapur..bih kurang kui 630 aku naik atas turn aku plaks bersiap2...ni kira nasib lah...kalo pampers anak2 ok x bocor aku x akan mandikan diorang...tapiiii kalo pampers budak2 ni TERRR bocor terpaksa lah aku mandikan diorng siap2 pi taska...selalunya jarang le aku mandikan diorang...salu aku angkut terus bwk pi taska...yang si aqil kui 7.15 apaknya akan hantar pi sekolah...aku plaks anto budak 2 org ni pi taska...beg nak ke taska dah bertambah...so byk keja nak kena masukkan semua brg2 dlm keta..itu belum termasuk aksi jerit2 suh dini pakai selipar la...sebab mek dini ni pagi2 suka terhegeh2 nak masuk keta...kena mengucap 80 kali nak tgk dia terkedek2 nak masuk keta...tu lah rutin setiap pagi...mmg kelam kelibut ngan budak2 ni....pastu aku pun terus pi keja untill check-out 5.00pm..

Kui 5 gerak dari opis sampai je sekolah KAFA 5.30...aku terus pikap aqil kat KAFA...pastu terus amik dini n aqeef kat taska...kui 6 gaks le sampe umah...sampai2 je umah bukan leh duduk2 santai nak bermalas2san...bukak je pintu umah aqil dah meraung laparrrrr!!! so kena lah sediakan makanan apa yg patut nak bg aqil mencekik dulu...salunya petang2 aku bg je dia makan kokokrunch or roti bakar...ala2 menu bekpes le plaks..sbb nya budak ni mmg susah nak makan kan...bermula lah petang tu aku bersilat kemaskan beg budak2 ni...kuarkan bju kotor masukkan baju bersih tuk ke taska esoknya..basuh semua bekal2 makanan aqil, basuh baju, angkat baju dijemuran...haaaaa tu belum bab nak bersilat memasak di dapur....

so far wat mse skg ni aku jarang masak..sbb aby on diet..so kalo aku masak pun xde org pun nak makan..so aku masak ringan2 je tuk budak2 ni....masak simple2 je cam roti canai yg instant tu/ jemput2/ goreng telo..ish2 apa punyer mak la aku ni kan...masak x bernutrisi langsung!!! hehehehe...

kui 7mlm adalah masa aku nak berehat...7-8mlm turn aku utk tgk tv...salunya aku layan citer drama tv3 tu...ala bukannya boleh layan dengan sepenuh jiwa pun...baru je nak dok melepaskan penat..dah si dini ni berak...aduyai...budak ni mmg la otomatik antara kui 7 ke 730 dia akan berak...mmg x boleh tgk aku senang sket...tapi ni depends la...kekadang aku tolak suh ayahnya yg pi basuh...alang2 ayah dah ke dapur aku suh buatkan susu tuk 3-3 budak ni hehehehe...sbb tu laki aku ckp aku suka amik kesempatan!!hahaha..ala dah sama2 buat anak kan...sama2 lah gaks tolong apa yg patut hihihih....

kui 8 sblum aqil mata nya dah kuyu2 mse ni lah aku akan ajar dia...ikut mood la..kekadang aku yg ajar..kekadang apaknya..mne yg terlarat la...rse2 aku pening hari tu apaknya yg akan amik alih...tapi tiba2 mood apaknya ke laut selamat le mat aqil tu..suka lah dia x belajar hahahahaha...wat mse ni aqil pun lom ada home work pun..so bg dia relaks2 je dulu...ajar ringan2 jek...

time weekdays kitorang dah jarang kuar umh mlm2...sbb kui 9 aku dah suh aqil masuk tido...sian siang hari sibuk belajar so mse ni lah nak bg dia rehat...aku plaks turut join sama melayari bahtera tido ngan anak2...wah nampak cam supermom la sgt kan??? apa ni supermom tido kui 9???hahahahah... ye lah supermom kena kumpul tenaga...mne tau sepanjang mlm tu tetiba ada gangguan???anak2 bukannya beso sgt..kang kui 12 ada yg menangis ngigau la..yang menangis nak suh pegang siku laaa ( dini la tu )...bukannya leh tido matik okes!!!

so itu lah rutin aku setakat ini...skg paling lewat pun kena gaks tido kui 10...lebih dari tu x boleh laaaa..nnti weng nak bangun paginya...

so rutin korang plaks camner??? mesti lagik gempakkkaannnnnnn???hehehhee


so layantzzzz je la eh!!!!

1 tukang karut:

Rai Ourkizuna said...

cayalah ko yan..hebat gila..

aku tak dapat la nak tido pukul 9.. paling awal pun tido pukul 11.. biasanya pukul 12 pukul 1. teman diorang main lego.. memasak je pun kadang pukul 8-9 baru siap.. takkan tolak pinggan nasik terus nak lelap kan..so terpaksa la beriadah dulu ngan anak2..skang ni tengah pregnant bangun pagi punya lah aku liat.. seksa jiwa raga.. hahaha..