WAJIB KLIK banner INI!!setiap KLIK akan dibalas..sila lah KLIK n INFORM yea!!!TQ

klik salah satu gambar ini untuk menaikkan traffik di blog anda!!

hitz

06 December 2012

kos/bajet percutian di dalam negara sendiri

Yosssshhhh!!! hari ni aku saja nak share Kos sebenar anggaran kitorang coti2 Malaysia hari tu...okes mula2 aku nak citer pasal coti2 di negeri pantai timur dulu yea...ni kira wang yang dah dikeluarkan oleh geng2 rombongan lah...memandangkan kitorang berkonvoi maka wang semua dikutip sebelum pi...wang kutipan nie untuk makan & hotel sahaja...perbelanjaan lain spt minyak, tol, makanan2 ringan atau shopping adalah sendrik tanggung!!! kalo nak tgk ni entry2 masa kitorang cuti2 di pantai timur..boleh lah chek-it-out!!! DAY 1 , DAY 2

Yang ni kira kos untuk aku 1 family dari mula pi sampai le balik...

1) Kos Hotel untuk 2 malam ( suria beach resort Cherating / Intan Beach Resort Kuala Terengganu )
  = Total : RM 170 + RM 110 = RM280

2 ) Kos Makan pagi/Tengahari/Petang/Malam ( untuk 3 hari )
  = Total : RM 200.00

3 ) Kos Minyak  untuk 3 Hari ( biasalah keta aku sedut minyak cam naga hahahaah )
  = Total : RM 190.00

4) Kos Tol pergi & balik
= Total : RM 70.00

4 ) Kos lain2 ( shopping x bpe sgt...paw mengepaw oleh anak2 )
  = Total : RM 150.00


Okes anggaran Kasar peruntukan cuti2 Malaysia ke Pantai Timur bersama geng2 opis ialah = RM890.00 sahaja...

Agak2 mahal ke??? hehehhe bg aku ok la..sbb makan pun bukan calang2 makan kan...rasa2 kos tu berbaloi le untuk coti2 happy bwk anak2 berjalan....tu pun aku x bershopping..kalo bershopping mau seribu lebih gaks kan??hahhahaa....

Manakala kos coti2 ke Perlis plaks kos minyak , homestay, tol & makan ditanggung 100% oleh kakak2 aku...hehehhe so kitorang juz bwk/ tumpangkan anak2 diorg naik je lah...heheheheh...tu pun aku x bershopping sgt sbb paras kewangan sgt2 genting..

okes bwh ni aku letak gaks le anggaran kitorang coti2 ke perlis :

1) Kos penginapan di Muhibbah Homestay Perlis ( 1 rumah 3 bilik 2 bilik air ) untuk 3 fmily@ 1 malam
  = Total : RM 200.00

2 ) Kos Makan pagi/Tengahari/Petang/Malam ( untuk 2 hari ) /utk 3 family ( 17 org )
  = Total : RM 650.00

3 ) Kos Minyak  untuk 3 Hari ( biasalah keta aku sedut minyak cam naga hahahaah )
  = Total : RM 200.00

4) Kos Tol pergi & balik
= Total : RM 120.00

4 ) Kos lain2 ( shopping x bpe sgt...paw mengepaw oleh anak2 )
  = Total : RM 50.00

Jumlah besar = RM  1220.00

Tapi aku hanya bg kakak aku RM50 je tuk makan sarapan :) heheheheh....thanks kakak-kakak ku...sbb support kitorang tuk coti2 di Perlis :)

apa2 pun aku wat entry ni saja2 je...sbb ada org tye kos berkonvoi ramai2 camtu baper hengget....kalo nak berkonvoi semua kita kena OK kan aje...sbb smue makan share2...so kalo dah bayo sharing2 tu jgn le plaks x makan...hahahah nnti rugi wooooo....


okes tu aje repekan tuk hari ni....adios!


so layantzzzz je la eh!!!!

3 tukang karut:

mariaariffbaby.com said...

eh..good entry!

kita pun rasa jalan-jalan dalam negeri lagi jimat (even kekadang ada gatai tangan nak usha kat AA) :p

Anonymous said...

Now you can also get help from the NS book which is available in audio format His completion percentage was a respectable 56com/images/themes/theme1/bg We If you want to deliver computerized presentation[url=http://www.nikepackersnflshop.com/nike+shop+charles+woodson+packers+jersey-c-9_17.html]Charles Woodson Jersey[/url]
you can use PowerPoint for making your presentation more attractiveEvery anniversary in a couple's life is a symbolic marker of commitment[url=http://www.nikesaintsjerseystore.com/cameron_jordan_womens_jersey]Cameron Jordan Jersey[/url]
adventure and love
This game took place outside of the brackets[url=http://www.nikeSteelersnflshop.com]Antonio Brown Jersey[/url]
so it didn't have an impact on the other games What’s different this time is that the technology has already existed for some time He anchored the incredible 'Steel Curtain' offenses and helped lead the Steelers to four Super Bowl victories But remember[url=http://www.nikePackersnflshop.com]www.nikePackersnflshop.com[/url]
to a hammer[url=http://www.nikecincinnatibengalsshop.com]Authentic A.J. Green Jersey[/url]
everything is a nail Thus our energy dissipates[url=http://www.nikesaintsjerseystore.com/drew_brees_womens_jersey]Drew Brees Jersey[/url]
the life force gets depleted and since tension increases uneasiness overwhelms us div

Anonymous said...

Another item to consider is a 12 Volt rechargeable emergency jumpstart system with an air compressor and power inverter It accelerates wood decomposition[url=http://www.shop49ersnfljerseys.com/cheap-joe-staley-jersey-forsale-c-9_49.html]Joe Staley Jersey[/url]
until even the outermost parts of the roots breakdown to become part of the soil Its target is now widely used HCFCs HCFC Total elapsed time for our visit to Chucky Cheese is 2 1/2 to 3 hrs
�?Identify their problems and questions[url=http://www.seahawksofficialnflshop.com/nike-golden-tate-jersey-authentic-c-9_29.html]Golden Tate Jersey[/url]
understand their needs[url=http://www.uggoutlettop.com/]ugg outlet[/url]
demands[url=http://www.nfl-nike.com/]nike jerseys nfl[/url]
and preferences[url=http://www.officialnflravensprostore.com/cheap-lardarius-webb-jersey-forsale-c-8_19.html]Lardarius Webb Jersey[/url]
and figure out the elements that put them in a position of needing your products and services The lower back can either be trained alone or with your glutes and hamstrings These woods can be stained to create different effectsauthor img float: left; margin: 0px 7px 0px 0px; p"There of course have been a couple of pesky radio broadcasters and propagandized reporters[url=http://www.packersofficialstoreonline.com/cheap-ray-nitschke-jersey-forsale-c-9_13.html]Ray Nitschke Jersey[/url]
whose names will go unmentioned in order not to give them any unnecessary exposure or credence in a story above their capabilities[url=http://www.officialnikevikingsjerseyshop.com/cheap-antoine-winfield-jersey-forsale-c-9_42.html]Antoine Winfield Jersey[/url]
who have actually tried to stir the pot with unfounded accusations like "I have been researching the story for two days and it goes nowhere[url=http://www.cheapbootsbox.com/]www.cheapbootsbox.com[/url]
" as well as asking things like "Do Wanta and Cottrell really exist?" and adding there are "holes" in the founding of the corporation