WAJIB KLIK banner INI!!setiap KLIK akan dibalas..sila lah KLIK n INFORM yea!!!TQ

klik salah satu gambar ini untuk menaikkan traffik di blog anda!!

hitz

14 December 2011

:part1 :Geng berjimbaan ke aquaria KLcc

 Yoshhhhhhh!!! ahad aitu aku n my BFF lindot n waniot telah bersama2 berjimba jimbaan ke aquari klcc...ni 1st time aku jejak kan kaki ke aquaria...nama jek dok kl pi aquaria pun x penah...ye lah cuti sekolah dah lama...tapi plan nak bwk anak2 berjln asyik la tertangguh je...

 Seawal jam 10 pagi kitorang dah menangut tggu kaunter tiket kat dlm aquaria tu...ingatkan bukak kui 10 rupa2nya kui 11 baru kaunter tiket bukak...sib baik seblum bertolak smue dah siap2 bekpes!!!ye lah kena kenyang kan perut dulu...kang x yah le terhegeh2 nak pi cari makan kan???

 Okes tiket masuk dewasa rm35 + budak rm25...ni harga kalo ada tunjuk mykad...so kalo xde mykad mmg harga mahal gaks le...rse2 rm45!!..sib baik la kita nie warga malaysia. ye... :)...

 MMg best lah bawk anak2 ke aquaria ni...mmg kitorang cam org kampung masuk bandar je ghupernya...masing2 gayat / jakun tgk spesis2 yang dipamerkan...siyes mmg sgt2 teruja n menarik...anak2 pun smue happy n enjoy dlm tu...smue takut + sonok tgk binatang2 kat aquaria nih...aku plaks? mmg sgt2 penggeli...aku tgk lintah pun rse nak termuntah dah...mmg spesis reptilia nih aku x leh nak tgk...geli semaacm...

 Yang bestnya anak2 dapt mengembara sambil belajar mengenali haiwan yng diorang jarang tgk...riuh suara anak2 n makpak yang dah cam bawak budak tadika pi rombongan sekolah!!!hahahaha....org yg datang situ pun cam feliks jek tgk gelagat kitorang yang sgt2 la jakun x bertempat!!!hehehehe..

 Part yang paling best masa kat dlm terowong ni...mmg best sgt sbb dpt tgk ikan2 dok berenang2 kat atas kepala kita...bukan sebarang ikan tau!!!spesis ikan2 jerung n ikan pari yg beso2 tu...adei naik gerun je kalo tiba2 aquarium tu terpecah ke...haaaa...wat naya sungguh!!!...

 berada dlm terowong ni mcm kita dok dlm air sambil berscuba diving!!! si aqeef pun mata melilau je mase kat dlm nih...dia pun dok diam je x merengek...tapi xmo dok dlm stroller!!! naik lenguh gaks le tgn dok mendukung dia ...


 kat atas aquaria ni ada kedai souvenir..so kitorang x beli apa2 pun...mls nak bazir duit....sib baik la anak2 pun x mintak n merengek2 mengepaw kat sini...hehehe...jimat wang!!!

 Okes ni mse dah nak balik...act ada tragedi mse nak balik ni...lihat lah gambo di bawah ni...smue ahli rombongan cukup smue nya!!! tetiba masa kuar nak ke parking kereta...seketoi budak hilang!!!

act kitorang parking kat KLCC bukan kat area convention ni...mase bih kurang 20 minit berjln nak ke parking baru aku sedar aqil xde bersama kitorang...aku punyer la cuak sbb kawan2 aku cakp mmg aqil xde...muka aku mmg pucat giler dah masa tu...aby pun apa lagi patah balik ke aquaria bersama2 husband kawn2 aku dok mencari aqil...

sib baik aby terus pi ke security kaunter...dia tye ada x budak hilang...alhamdulillah security ckp mmg ada sorang budak hilang...dan alhamdulillah budak yg dimaksudkan mmg aqil!!! bayangkan perasaan aku mse tersedar aqil xde???mmg rasa jantung berhenti seketika...nak nangis dan meraung je aku rasa...bila security tu dukung n serahkan aqil kat aby baru aku lega sgt2...masa tu baru lah aqil nangis tgk muka kitorang...aku peluk dia kuat2...

x tau la camner aqil leh hilang..sdgkan aku rasa dia ada je berjln bersama2 ngan kitorang...tapi ini adalah satu pengajaran wat kitorang supaya lebih berhati2...kekadang mmg terlepas pandang...

ok lah kang kita sambung lagi ekspedisi pengembaraan Geng Berjimbaan part2 plaks yea...:)


so layantzzzz je la eh!!!!

3 tukang karut:

mariaariffbaby.com said...

huhuhuhuhu..kita pun tak pernah lagi p aquaria tuh..

harus plan, intanmaria!

...sWeeT uMi... said...

best nye...pernah plan nak g sini tapi asik tak jedi je...ada je perkara lain yg nak dibuat huhuhu...pasni kena cr masa gak tuk ke sana...tgk ikan besar2 tu hehehe

cikceriacorner said...

salam kak..bestnye bercoti bersama2..best2..heheh