WAJIB KLIK banner INI!!setiap KLIK akan dibalas..sila lah KLIK n INFORM yea!!!TQ

klik salah satu gambar ini untuk menaikkan traffik di blog anda!!

hitz

28 February 2011

hari dalam sejarah!!!

Yosssshhhh!!! semalam adalah hari penuh bersejarah dalm hidup aku...nak tau apa???mungkin bagi aku agak sejarah lah...tapi x tau le kat parents yg lain...sejarah nya ialah....semalam untuk kali pertama aku melihat aqil mkn NASI!!!! nasi ok...mmg sebelum nie mmg aku x penah tgk dia mkn nasi depan mata aku..apa tah lagiks aku yg menyuapkan dia !!!sungguh2 aku terpegun + gembira melihat anak bujang ku akhirnya makan NASI!!!

siyes wehhh sepanjang umo dia 4 tahun 2 bulan aku x penah lagi melihat aqil mkn nasi..bukan aku nak menipu okeh...mmg aqil langsung X NAK MAKAN NASI!!! tgk badan la..mmg dia kurus kering...

kalo kat taska mmg pengasuh ckp aqil langsung x nak makan...so aku mmg dah tau aqil mmg susah nak mkn...even aku bawk dia pi mcD ke..KFC ke..mmg langsung dia x kan makan...sampai satu tahap aku biarkan aje...ikutkan je lah apa yg dia nak mkn...dah paksa2 pun x nak mkn..dah bg segala vitamin ke supplement ke mmg nafsu makan langsung xde!!!yang dia nak susu...tapi lately susu pun dia cam dah x berapa nak..aku agak riso..sbb dah lah dia x mkn apa2..susu pun dah kurang mintak..kekadang bila aku buat susu dia minum separuh je..x mcm selalu selang 2 jam nak susu...

dalm 2-3 hari nie aku nmpk aqil cam ada selera nak mkn..masa MIL aku meninggal aby belikan pisang utk sedekahkan ke masjid..so aqil yg tiba2 je kata nak mkn pisang..ok aku ingt dia mkn main2 sbb mmg salu kalo dia mkn sesuatu dia mkn sikit je..x penah yg habis pun...tapi 3 hari berturut2 aby beli pisang aqil mkn sampai seikat dia habiskan!!! dan 3 hari berturut2 dia asyik berakkkk jek..oh yea aqil 2-3 hari nie dah berjaya free diapers..berak dah dalam toilet n tdo dah x pakai diapers dah..alhamdulillah...perubahan dia adalah berlaku secara tiba-tiba..aku pun x tau camner dia boleh nak berak dlm toilet...bila aku tnye kat tadika or taska tnye aqil berak tak? diorg ckp aqil semnjak dok taska/tadika x penah lagi berak!!! aku percaya lah sbb selalu sampai je rumah..aqil dah sibuk bergegas amik diapers nak berak!!!! agaknya mmg kat taska dia tahan je supaya x berak kot....

ok berbalik pada citer makn nasi tadi..act kejadian berlaku semlam..cam biasa aku masak nasi n telor nak bg dini makan...nasi aku campo ngan kicap..act bukan lah kali pertma aqil tgk adik dia mkn..dah byk kali..time aku suapkan dini aku ajk gaks aqil mkn..tapi langsung dia xmo!!semalam dia tgk nasi dini..dia cakap sedap nya!!!!dia nak...so aku ingtkan aqil nie main2 la nak mkn ke apa...rupanya2 bila aku suap terus dia nganga n cakap nak lagi....so aku sgt happy bila dia nganga mulut besar2 n mkn bersama dini...tapi dia demand..dia xmo nasi+ telo...dia nak mkn nasi ngan kicap jek...yang menakjubkan sampe 2x tambah nasi dia makn....happy nya aku....

ok dah lepas mkn nasik...kol ayah ckp aqil mkn nasik byk...ayah pun terkejut beruk lah...okes..pas mkn..aku bukak plak buah mangga...aqil pun nak...apa yg aku mkn smlm smue aqil nak mkn sama...satu perubahan yg amat2 menakjubkan!!!anak buajnag aku dah MAKAN!!!yeay..yeay..aku rase nak berjoget jek bila tgk aqil makan byk semalam...

harap2 hari nie aqil akn makan lagi..aku nak try gaks buat nasi mcm semalam...x sabar nya nak balik nak bagi aqil makan....


so layantzzzz je la eh!!!!!

2 tukang karut:

UmiDAnisH said...

Seronokkan tengok perubahan anak2, nak2 kalau benda yg sepatutnya jd tak sepatutnya tp teradi juga sepatutnya.. alhamdulillah.. mb dia rasa dia da bujang,kene makan banyak nk jaga adik2 nnt. =) god job aQil

cempakakuning said...

As salam.
Sis nak ajak join ga ni.
Ltk cempaka kuning sebagai referral ye.tq

http://cempakakuningku.blogspot.com/2011/02/jemari-asmara-2nd-giveaway.html