WAJIB KLIK banner INI!!setiap KLIK akan dibalas..sila lah KLIK n INFORM yea!!!TQ

klik salah satu gambar ini untuk menaikkan traffik di blog anda!!

hitz

23 November 2010

apabila dia 8 bulan

Yosssshhhh!!! hari nie 23 nov kan? betoi kan? heheh maklum le aku nie salu blur sket pasal tarikh nie....hehehehe...okes bermakno genap lah hari ni usia budak dini nie 8 bulan...pejam celik pejam celik dah 8 bulan kooo......alahai cpt nya mase tu berlari kan???

Sabtu aitu dini demam sampe la semlam...hari ni pg tadi badan cam suam2 sket...sian dini demam...tpi kali nie demam x termasuk pakej batuk + selsema la...sib baikk....juz demam je...aku ushar2 gaks le mana la tau demam sbb nak tumbuh gigi ke apa...tapi xde le plaks aku nmpk gigi nak kuar...mmm mungkin demam nak berlari kot? hahahahaha....

Progress dini skg? skg dia dah menjulur laju...cam nak merangkak tapi x lepas merangkak tapi dah wat goyang2 kan lutut nak ke depan...hehehe kelako je gaya nya....mmm jatuh katil??? dah byk kali!!!pantang lepa seminit dah jatuh...tapi jatuh x nangis plaks...tu yg aku pelik..n xde la benjol sana sini...padahal kena lantai kayu tu....lepas jatuh boleh plaks dia cenyum2x....skg dini dah boleh bangun n duduk ngan sendiri nya...n boleh berdiri pegang sofa...syabas merebeteh!!!

Skg aku dah letakkan dini dlm walker...so hari2 abg aqil akan tolak dini main2 ngan walker tu...n pandai plaks dini angkatkan kaki dia ke ats bila abg aqil tolak..ye lah abg aqil tu kalo tolak bukan jenis slow-slow...ni tolak stok cam nak merempit je gaya nya..aku rso gaks la takut terseliuh kaki si dini nie....tapi siyes la abg aqil nampak enjoy bila leh main2 ngan adik dia...sbb adik dia pon dah pandai nak main2 ngan abg nya....

Skg...kalo nak tdo..abg aqil nak tdo sebelah dini...x nak sebelah mama n ayah dah..nak tdo peluk adik...sampai kalo aku menetek dini belah kanan, abg aqil pon sibuk nak ke sebelah kanan gaks baring seblh dini...kalo alih ke belah kiri cpt2 dia pi sebelah kiri plaks....pastu abg aqil nie dengki plaks...kalo tgk dini tgh tido sibuk dia kejutkan si sini ajk main...ooo part nie mmg bikin mama nya naik gile!!!hehehe

smlm dini demam dia nak berkepitttttt je ngan mama nya...sampai aku x leh nak wat apa...pantang je bangun dah menangis...alahai sampai mama x sempat nak masak n mkn...tu yg perut dah masuk angin tu....xpe lah demi anak...terpaksa la mama nya tahan laporrr...

lawak tgk gambo nie...abg aqil suh dini cium dia...mmm mcm la dini tu tau nak kiss3x...appara abg aqil ni....ok lah tu jek perkembangan terkini si dini...so babai....
so layantzzzzz je la eh!!!






3 tukang karut:

UmiDAnisH said...

heheh, cepat nyer dini membesar, makin cute n cantik macam mak nye tu.. si aQil abang yang baik.. syg tul kat adik dia

a n a s t a s y e a said...

comelnya .. =)

☆ lieya latif ☆ said...

ish aku rase macam baru jek bace cite ko peknen..tup2 dah 8 bulan...ye laa baru aku tersedar, ko dah sihat dari penyakit buatan org, skrang aku plakyg kene hahaahahahah

alah sweet okey tgk pic dini ngan abang die....main kiss2 lagi....tapi aku mmg tegelak tang ko cite tolak walker dini angkat kaki tu yantz....hahaahahahah...tak memasal dah main lasak2 anak dare gojes ko hahahaahahah