WAJIB KLIK banner INI!!setiap KLIK akan dibalas..sila lah KLIK n INFORM yea!!!TQ

klik salah satu gambar ini untuk menaikkan traffik di blog anda!!

hitz

04 November 2010

aku PANTANG kalau org PENIPU!!!

Yoossssshhhh!!! aku rase benda nie dah lama aku pendam kan...dah terlalu lama...hal yg aku rasa menyakitkan hati + bengkek + geram = BOLEH BLAHHHHH lah ko...

aku kan ada lah sorang customer nie...haiiii mase mula2 jmpe ok lah..baik...seseorang yg bg aku , customer yg boleh dipercayai dan x akn rasa ragu2 tuk berurusan ngan dia...

Actually beliau nie adalah salah seorg customer GENGMAMA...dia order brg, aku siap pi free delivery anto kat opis dia...sbb opis dia pon xde lah jauh sgt ngan opis aku nie...ok fine...beliau ngn kawan beliau beli brg dr kitorang...amik barang n x bayar...so, ats dasar percaya 100% aku ckp xpe lah amik brg dulu...so nnti bank-in je duit dlm akaun....

kejadian nie seblum raya lagi tau...ok lah aku siap kasik dah no.acc kata akn transfer hari tu gaks...dah byk kali remind sampai la nie langsung duit x di transfer bg 10001 alasan!!! antar message ckp ujung bulan,,,pastu kata dah transfer ada sangkut lah mcm2...pastu kata nak bank-in kena tggu kat umh sbb kat opis xde intenet...

HELLOOOOO!!!nak menipu aku???kata kat opis xde intenet???bistu yg aku nmpak kat YM ko still online tu ko berada di mana????x kan ko x keja? x kan ko ada kat umah? nampak sgt PENIPU!!!aku tego kat YM pon ko x jwb..pastu tetiba terus offline..pe kes???

walopun amount x byk..tapi aku yakin, kawan ko tu bg duit kat ko suh ko bayarkan kan???so dah la payment ko aku x dpt, payment kawn ko pon ko nak lesapkan ke???pliss la bersikap jujur n jgn nak hipokrit..kalo aku ada customer 10 org jenis mcm nie aku rasa bankrap biz aku!!!so pengajaran le buat aku n my partner...kita jgn percaya 100% kat customer kita nie...walopun luaran nmpk baik dalaman kita x tau apa niat dia sebenarnya....

note pada customer aku n pada sesiapa lah yg berurusan mmbeli..plisssss la...kalo rasa2x kita ni dah membeli tu jgn la liat nak bayar...niat kena ada..kalo xde niat nak bayar tu yg susah!!!ingat kalo ko x bayar itu dah satu HUTANG yg ko kena tanggung...!!!sanggup ke ko nak kendong hutang org sampai ke akhirat???so pikir2 kan lah....


so layantzzzzz je la eh!!!!

4 tukang karut:

☆ lieya latif ☆ said...

isk isk ade gak org mcm tukan...moga2 die dpt balasan yg setimpal menipu camtu...tak takut balasan tuhan ke dik oi!~

Wansteddy Tales said...

ramai dah terkena kak. tu payahnya berniaga online ni. alangkan transaksi bank pn org leh tipu kaw2 punya apa lagi jenis janji atas angin gini. senang citer b4 ko serah brg ko mntk deposit barang separuh harga. khntr produk lepas dorg confirm ada cash nk bayar. jgn pakai akaun dah kalau boleh. tp kalau yg jauh2 tu terpaksalah kan. xpe ini kira macam pengajaran dan pengalaman. org nk beriaga mmg mcm2 pengalaman. yg pasti pasni ko take note nama pelanggan yg buat songeh gini ><

b.O.n.d.a said...

isyk, tak baiknye dieeee...

UmiDAnisH said...

Sabarlah yantz.. memang camtu la ragam custemer, kita layan diorg baik2 diorg amik kesempatan.. kalau terkena peniaga yg kaki klentong pandai plak depa marah2 kata semua nya sama.. tp kalau macam kes ni, ha...

tak semua bole dipercayai dan banyka berhati2 k..