WAJIB KLIK banner INI!!setiap KLIK akan dibalas..sila lah KLIK n INFORM yea!!!TQ

klik salah satu gambar ini untuk menaikkan traffik di blog anda!!

hitz

01 November 2010

Baru sorang Anak..BONUS!! kerajaan pikirlah yang anak berderet ni....

Yosssshhhh!!! pagi2 isnin aku nak membebel jap...aihhhhhhh...ni 1st time la aku nak menganto ank ke sekolah....alaaaaa...tadika je pown..bukan masalah apa pown...sabtu aitu aku n aby pi riki2 tuk 2nd time tadika yg mana aku nak nganto aqil nie...tapi yg dekat2 ngan umh je la..aku mls nak jauh dari rumah sbb kang susah le plak kan...maklum la kitorang laki bini nie keja sorang kat utara sorang kat selatan....biar lah anak2 tu kat tgh2...senang nak handle...

okes kat area umh aku nie ada mcm2 tadika...kalo yg dah established tu cam Q-dees, Smart reader, Krista...dan mcm2 la...mmg banyak!!!pilih je la...so aku dah survey dari tadika yg paling ok sederhana dan ok-ok...so far aku mmg dah terpikat kat Krista...ye lah kalo ikutkan nak cari yg islamik...tapi jauh beno...yg ada pon Genius Aulad kat bandar Puteri...mmm xmo lah dah jauh dari kawasan....

so aku n aby putuskan aqil masuk kat krista je lah...depan umh kitorang je...so far yuran pun ok-ok under bajet kitorang.....masa aku pi register sabtu aitu aku tgk parents n cikgu sgt2 frendly!!!leh gurau2 lagiks....eh sbb kebetulan sabtu tu open day n kebetulan parents & teacher ada miting aka amik report card anak2....so aku tgk mmg ramah tamah toi teacher n parents,....so aku cam lebih bertambah2 tepikat la...

Aqil plaks aku tgk cam ok jek...leh selamba badak je join budak2 yg ada tu main sekali...nmpk le dia happy...x cam masa aku pi smart readers dia cam malu2 n segan2..dok terpaku je...hehehehe...

eh kan tadi aku ckp aku nak membebel???ni dah lari dari tajuk nie...okes kembali kepada tajuk asal...

Masa aku nak register kan aqil tadika sabtu aitu aku dah ready mental n fizikal tuk yuran tadika tu...mmg aku bajet dlm 1k la...mmg terlebih la sikit..tu baru nak nganto ank ke tadika...adeiii dah mkn beribu riban...cuba bayangkan kalo anak 2-3 org???mau bertambah2 kan???cam dah nak masukkan anak ke U je gaya nya...kalo ikutkan hati nak aje aku anto kan aqil ke tadika KEMAS...murah sket xde lah perlu aku nak kuar duit byk2...tapi masalahnya tadika kemas hanya ada kat bt14 puchong...tu pun sarat ngan budak2...so???aku rasa xpe lah berkorban la sikit demi keselesaaan anak kan???

ye lah smue tahu yg pekerja gomen tak ada bonus tahun nie..hanya dapat wang ehsan rm500 je...bagi aku lah kan...mmg x cukup!~!!gila tamak n x bersyukur! eh bukan lah aku bersyukur...dah org nk bg amik je la kan,...xpe aby punyer bonus tahun nie harap2 le membuahkan hasil yg lumayan ..so leh la cover apa yg patut kan????

Aku memikirkan org2 yg ada anak yg tgh membesar n sekolah nie la...tgk betapa prihatinnya aku...bayangkan lah kalo si ayah sahaja yg keja..bonus plak ciput...anak nak ke sekolah...mmm rasa2 ckup ke?nak beli kasut, beg , baju sekolah, buku dll? sedangkan aku ank sorang je dah seribu lebih...kalo 2-3 anak???mau kena standby lebih gaks kan???so pasnie mana2 majikan sama ada swasta or gomen pikir2 lah kebajikan pekerja2 yg sememanngnya memerlukan wang BONUS / Tambahan utk anak2 masuk sekolah....

ok lah aku nie nak membebel tapi x reti...camno tu???korang paham x apa maksud aku nak cakap kan nie?mmm kalo x paham buat2 paham lah yea..><

so layantzzzz je la ehh!!!!!!

4 tukang karut:

☆ lieya latif ☆ said...

wah anak bujang ko dah masuk sekolah yeak yantz...terase besar gitu kan heheeheheh.....krista bagus tau....bagus ar ko pilih taska tu....

bagus anta anak2 pi sekolah awal ni yantz...dieorg pandai berkawan n dah leh belajar kenal huruf n nombor.....

tu ar, ngak cukup ar 500 ni...aku ni anak due pun terase..dah le yuran awal tahun tu seribu lebih sorang...ko kire kalo 2 org baper....seb baik laa ade simpan2 mase awal tahun ari tu hah huhuhu

Wansteddy Tales said...

kak sbb tu la aku kata zmn skrg susah nk beranak ramai. walalupn kita makan gaji tp masih dalam paras tidak kaya hahaha

eT said...

salah 1 reason gak la kan dlm 1 family ada anak sorang 2 jek..huhu

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

tol tu yantz zaman sekarang banyak nak pakai duit...semua nya duit2 kalo gaji berpuluh ribu sedap gak kan...tak payah pening2 nak pikir semua masalah ni...sorang punyer budget je dah cecah berpuluh2 ribu kalo dihitung kosnya dari tecik sampai besaq silap2 juta & milion pun leh kot