WAJIB KLIK banner INI!!setiap KLIK akan dibalas..sila lah KLIK n INFORM yea!!!TQ

klik salah satu gambar ini untuk menaikkan traffik di blog anda!!

hitz

15 June 2010

Lang-Kawi-day 1


Yossshhh!!alhamdulillah kitorang satu family dah selamat smpe malaysia ngan selamatnya setelah mengharungi perjalanan pergi dan balik dengan masa yg panjang...huhuhuhu... perghhh ayat cam pi over sea le plakssss...hahahaha
kitorang dlm feriiii...
kat jeti kuahh..posing2
posing lagi ngan kak ica...
posing sampai x pasan muka dini tertutup..hehehe
Okessss...kali ni co.aby bwk lagi kitorang sefamily pi bercoti...kali nie kitorang pi langkawi...adeiii rasa cam baru jek balik dr langkawi bulan 10 tahun lepas...kali nie pi lagi...tpi best la pi kali ni sbb byk tempat yg kitorang pi.... dan yg sgt PENTING smue nya FREE...hehehehe

Jumaat mlm dlm kui 11 kitorang 23 org jek yg sanggup naik bas ke langkawi...actually boleh jek nak naik flight...sbb co.aby bg subsidi kalo nak naik flight satu kepala 150 dia kasik...tpi bile aku cek2 kat air asia...tambang pi balik je dah nak 1200...so mls le nak tambah2 duit kan...company dah provide bus...sesapa nak naik bas boleh..ditanggung free!!!so enjoy la gaks naik bas...+ feri kan???janji duit x kuar hahahaha... so duit yg ada leh la spend tuk bershopping apa yg patut...

aqil main ketuk2 chessdimana sahaja bila2 masa...24 hrs!!!breasfeeding...heheheh

muka comel aku..wakakaka

so kitorang bertolak kui 11 mlm...sampe kat kuala perlis kui 530 pg!!!lepak2 jap naik feri kui 7 pagi....sampe kat jeti kuah..kitorang bekfes sambil tggu coach pikap tuk pi hotel...kitorang stay kat hotel holiday inn spa & resort langkawi...sbb awal kitorang sampe...so kna tggu tuk cek-in hampir 2 jam!!!adoiii penat menunggu kalo boleh nak masuk bilik mandi2 relax...

mama & dini tgk tele-match!!!

sambil2 tggu nak cek-in kitorang pe lagiks....posing la sampe nak muntah!!!sampe dah x larat nak senyum!!!kebetulan kat lobby hotel nie ada chess yg beso cam,nie..so main la...kalo boring amik gmbo lagikss...masa nie mmg perut dah lapo giler!!!nak tggu lunch kui 2 plak tu... ble org hotel kata dah leh masuk restoran utk lunch kitorang dah x ingat benda trus mkn isi sepenuh pinggan berulang2...ye lah beb laparrrrr!!!!

kami berempatnisha n dini...

masuk2 je bilik dpt le rehat dlm sejam dua...kui 430 dah kena trun ke pantai sbb ada tele-match...masa ni aku dah rse x sedap badan...cam nk demam pon yea...suara dah cam serak2...tpi wat2 ok la...kang kalo aku sakit wat spoil lak percutian kali ni...so aku berlagak kuat...hehe..pd hal mmg x larat nk ke sana sini..... so telematch masa awal tu aku x join sbb aku trun lambat..sian bg can kat dini tdo puas2..dah halfway baru le sempat aku tgk diorg main tarik tali...

sib baik la dini ok jek...dari naik bas-naik feri-sampe hotel...main2 kat padang dia langsung x meragam....mmg kat umh pon dini ok...aku bajet mesti dini meragam ke apa..sbb asyik berjln je....pulak tu tmpat jauh..rso gak kan...so far alhamdulillah dini ok..

mlm bbq..mkn...mkn..mkn..malam tu dinner bbq kat tepi pantai...part yg best ada culture show...mmg best gilak!!!mmg enjoy tgk tarian smue2 negeri nie..rasa2 ada 13 tarian kot...aqil dri 1st sampe habis mmg dia layan..dok kat depan stage...dini cam biasa...alopun bunyi bising ngan speaker kuat gilakkk..dia leh relax jek tdo dlm stroller....senang toi mak pak nya nak makan...hehehehe

kebetulan baju sama...huhuuhaku pe lagiks kalo bbq nie cam biasa aku mmg melantak kambing kaw-kaw punye lahhh...western fud dia mmg sedap!!!smue aku tibai...hilang dah program dietku!!!huhuhuhu...
ok lah..layan dlu gambo2 mse 1st day di langkawi....pasnie kita sambung 2nd day plak yea...

so layantzzz je la eh!!!

2 tukang karut:

UmiDAnisH said...

wahhhh..bestnyer dini jenjalan jauh2... banyak shopping?? =P

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

wah suka baju tu...cantik2 sama2 jerk pakai