WAJIB KLIK banner INI!!setiap KLIK akan dibalas..sila lah KLIK n INFORM yea!!!TQ

klik salah satu gambar ini untuk menaikkan traffik di blog anda!!

hitz

03 February 2010

Plisssssssssssss la.....

okes nie ada lah luahan perasaan aku...aku tujukan kepada sesapa yg rasa tingin nak buat contest or giveaway...plissssssssssssss la...kalo dah ada niat suci murni nak wat contest n nak bagi org hadiah ke apa...tolong lah ikut prosedur contest ngan betul....Bukan apa...ada yang contest dah berbulan-bulan tutup tarikh...tapi pemenang x umum kan lagi.....duk la..bagi alasan SIBUK/XDE MASA NAK UPDET ( tapi benda lain rajin plak updet )/JURI PENING KEPALA la....eh?? kalo mkn masa seminggu ok lah lagi alasan tu diterima...tapi kalo mkn berbulan-bulan???pe citer beb????bukan apa...smue org yg dah support contest yg korang wat pon mesti bengang kan???cuma ada segelintir yg berani nak bersuara...ada segelintir diam je...lama-lama HABUK PUN TARAK!!!! kitorang x kisah MENANG ke KALAH...tapi kitorang nie nak tau gaks PEMENANG yang bertuah tu SIAPA?????

lagiks satu yg aku perhatikan la...bila dah umumkan pemenang...punyerlah azab nya nak poskan hadiah yang dijanjikan....mcm2 alasan!!!!eh common la...kengkawan blog nie bukan tunggul okeh...diorg kalo dah tau nama diorg menang mesti x sabo nak dpat hadiah tu...walopun hadiah yang x seberapa nilai nya...tapi nilai persahabatan dalam alam maya nie la bukti kesetiaan diorng nak jengah blog uols tau!!!pe lagiks kalo uols yg anjurkan contest & ada online shop....so pikir2 kan lah....alasan karut tolong lah elakkan....

okes lah aku bukan tujukan pada semua okeh!!!ada la segelintir yang sengaja / tidak disengajakan sukeeeee wat blogger yang join contest diorg nie TERTUNGGU-TUNGGU dan TERNANTI-TERNANTI .....jgn sampai HILANG KEPERCAYAAN SUDAHHHHHHHH!!!!!

so layantzzzzz je la eh!!!!

15 tukang karut:

Mama_Aqish said...

hu..hu...betul2 marah ni...hilangkan rasa marah anda dengan mengjoin contest di blog mama_aqish...sure tak nyesal punyer...kitr dah memperbaiki segala kelemahan sebelum ni...& cuba memantop kan lagi contest2 yang baru...so come join hadiah cepat sampai punyer..ops....aqel umur berapa ek???contest kiter sampai 3 tahun jer....

wan senari said...

huhu..takut nye ngan post br ni...hehe.. sabar kak.. mmg ade ek mcm tu? sy br kn.. insyaAllah sy tunaikan jnji sy utk kntest sy tu.. tp dok risau g.. setakat ni akak sorang je yg join nye.. hahaha.. canerr...

As said...

amboi.. yantz marah tul ko.. huhuhu.. bahaya tau kalo ibu ngandung marah... hehehehe.. sabo ya yantz... biasa la.. manusia ni... nak buat camno

wansteddy said...

huhu panas terik aku turut terasa kui3

aku pun lmbt kim gift pemenang tp sbb ada peserta yg bg alamat lmbt huhu. ada sorg tercicir lg tu tp aku hntr dulu la yg len2 punya. sian dh dekat 2mngu tgu gift xsmpi2 lg. dah maklumkn dlm blog n emailnya pn xde reply myb sibuk kerja xpasan kot. takpe la, rezkynya tetap ada. aku dah simpan gift utk peserta tu. bila dh terima alamat dia nnt aku pos kendian. yg len2 alhamdulillah dah pos tadi. harap2 dorg xkisah lmbt skit huhu... tp saguhati len aku dah bagi dulu, harap2 dorg tak panas sngt dgn diriku ngahahhaa...

ko ptt sebut satu ciri lg yg ptt ko maklumkn yakni tuttt kui3...

mama tisya said...

bgs la entry ni..utk peringatan pd penganjur contest/giveaway..tkyh la wat contest/giveaway kalo rs tkleh nk bg komitment...yela menang klh adat bertanding tp dh tau wt contest /giveaway tkyh la amik ms yg lama sgt...nk umum pemenang 1 hal..nk pos adiah 1 hal....kita blogger's ni support kwn2 tp bila dh jd kes camni tu yg tk best...

aku pn wt contest/giveaway gk takat ni tkde la peram adiah lelama..mayb ada masalah yg tk dpt dielakkn tp yela kalo mkn ms berbulan2 susah gk kn...

pk2 kn la penganjur contest/giveaway..tiba2 pjg lak komenku...maaf ye tuan umh

farah : m0mma HD said...

...hehehhee..sabar...sabar..
aku tau ko slalu masuk contest..
mesti byk adiah yg ko belum dpt kan?

yantz-yeem said...

mama aqish : ala...mama aqish wat le contest yg aqil leh join heheheh...mesti kita support punyer...

ida : mmm ida pon kna ati2 tau..nanti orang banG susah!!!...

As: aku cool jek...cuma wakilkan gaks rasa ati kengkawan yg aku tau x puas ati tapi dok berdiam diri je...

wan: mmmmm...ha...jgn bikin PANAS!!!

mama tisya: tu le psl...kalo btoi2 xde masa..blog sentiasa berupdet citer itu citer ini...nie masalah DISIPLIN nie...

kak fara : aku salu xde nasib menang pon...tpi aku rasa kalah ke menang ke kalo dah wat contest tu pandai2 la umumkan & bagi hadiah cpt...nie nak wat pekasam ke apa???

nzh1979 said...

amboi yan..marah sunggoh erk.. tapi mang betol la nak wat contest mang kena ikhlas kan..benornye bukan senang nak plan buat giveaway..kalo org ambik mudah hah gini la jadiknye..huhu
pst..rajinnye join giveaway yek..zam setahun ada sekali dua..pehtu ampeh..malassss

UmiDAnisH said...

huhuhu, yantz... sabo2.. barang2 mu da sampaika? x habaq kat ku pun.. HUhuhu, ku pun berpengalaman buat contest aritu.. memang kene cari masa yg sesuai utk anjur contest, jgn ikut org nak buat kita nak buat.. pastu langsung tak bg perhatian yg sepatutnya..macam ku dulu lewat 2 3 minggu pun rasa bersalah sangat2 walaupun sememangnya ku mengalami pelbagai masalah yg bertimpa2.. hope mu bersabarla.. sbb setiap perbuatan tu ada balasannya kan.. kekadang cash lagik tau... hehehe, baby buat apa tu?

☆ lieya latif ☆ said...

aku suek entry ko ni yantz....padan muke sape yg tekene batang hidung tuh......org buat contest die pun nak buat...tapi hampeh tak tau .....huhuhuhu

mariaariffbaby said...

huhuhuhuhu

susah gak nak buat contest ni ek?
baru jek plan nak buat contest..

~~ciklinn~~ said...

huishh betul2 hangin ni... apapun aku setuju dgn ko... jgn buat contest semata2 nak byk follower jerk...nak org tepek link kat tepi... huhuhhhuhuhu

wansteddy said...

alamak... jgn ada slh fhm ko tuju entry ni kat aku sudah, baik ko tulih jelas2 ko tak tuju kat aku tulis3... kui3... kang beramai2 serang blog aku pulak huhu...
JANGAN... bukan hakakkkk!
lst minit kol. esok tutup contest anjuran aku. ada gift CD jgn lepas peluang! aku sndri teruja dgn gift dr my penganjur taw :)

yantz-yeem said...

wans: aku x tuju kat ko le...awat nya??/ada org ingt ko ke???no..no...nie aku tujukan kepada UMUM...

wansteddy said...

tu le. dah ada mek anon bg komen huhu... tp aku xlayan. mesti mek anon yg kategori penghasut tu. sep bek aku kenal ko kui3...

kat mana2 mesti ada org cmni kan. huhu...