WAJIB KLIK banner INI!!setiap KLIK akan dibalas..sila lah KLIK n INFORM yea!!!TQ

klik salah satu gambar ini untuk menaikkan traffik di blog anda!!

hitz

18 January 2010

apa citer???

Now aku dah 30 wks...lom 8 bulan lagiks tapi aku dah cam x laratt sgt nak berjalan...pe tah lagiks aku rs cam mls dah nak pi kejo...adoiii mmg x larat sgt la....start minggu nie sampe la aku bersalin aby akn anto aku pi kejo...so terpaksa lah dia drive dr Puchong-KL- shah alam....balik plaks aku mb kena menumpang mmbr opis sampe ke LRT bukit Jalil dan naik teksi balik ke umah kot...x sampai ati plaks nak nyusahkan org anto sampe ke umah...syukur la kalo drop kat LRT jek....

Last aku c-up aitu doc ckp uri aku rendah/ ke bawah???aku pon x paham...so kedudukan baby plaks songsang...sama cam aqil dolu...tpi x tau la boleh pusing lagi ke tak...so doc suh wat appoinment ke spital...aku dah pi spital Putrajaya...tp doc sn plaks kasik appoinment lama la plaks...dia suh dtg 2hb March...aduyaiiii...tu dah nak2 bersalin dah tu....

aku ingt lagik masa peknen kan aqil...start jek 8 bulan aku dah trus c-up kat spital...mmg spital trus pantau la kira nya...tp kali ni lain plaks kes nya...spital suh cnue c-up kat klinik...the reason is...klinik skg dah ada scanner & doctor ada bila2 masa leh refer/whatever la...bistu kalo doc klinik dah suh pi rujuk kat spital apa guna nye plaks kan???aku pon x paham....tapi aku berharap sgt baby ok la hendak nya....riso gaks...

keadaan aku skg mmg kalo nak berjln tu rasa sakit tang bawah tu...ntah la..aku tgk beberapa org yg peknen cam dah sarat sgt laju je jln...yg aku nie jln duk teresot2 paut kat dinding...heheheh tingat masa peknen kan aqil...mmg aku jln pegang dinding...org ckp kalo kedudukan baby x betul mmg rasa sakit n susah nau nak jln....kaki aku plaks asyik la kebasss memanjang...solatb pon skg kna duduk..x larat nak berdiri...

pastu pg tadi aku buka blog pn jujuelopezz...hehheh aku mmg suker bc blog dia sbb ayat dia mmg sempoi la....baru aku terpikir yg aku lom sediakan apa2 pon brg2 tuk baju baby/ baju aku dlm keta...patutnya dah kna standby kan??? waduhhhh camner leh x ingat??? baju baby pon lom basuh lagiks...xpe tis wikend kna wat smue tu....

nota kaki::act aku nak masuk contest /giveaway...tpi x ckup syarat le plaks..sbb aqil dah 3 tahun lebih...huhuhuhu


so layantzzzz je la eh!!!!

4 tukang karut:

Miss Moon said...

yantz dah 30 weeks ek wah cepat nya ......diam tak diam Aqil dah nak dapat adik dah ..

Yantz tak ci tau sebab tak letak gambo nko preggy

mariaariffbaby said...

sian nya dia..

harap2 semuanya selamat and u kutkan semangat

zubye said...

Yantz..
take care yer! Zubye doakan semuanya selamat insyaAllah :-)

ps: buat masa ni zubye private kan kejap blog Irfan.. Nanti yantz bagi eail add k.. zubye invite :-)

JuJue said...

ehh samo lah masalah kita nih. aritu kan..doc scan, ckp uri kat bawah gak. tp belum tutup sepenuhnya. tapi kecut gak la prot doc ckp kalo uri tutup..kena operation. huk huk huk.. pastu dia bagi la tempoh bla bla bla.. baru ni gi jumpa pakar, uri dah ok. dah naik dok atas. cuma baby je tak pusing2 lagi. kira still songsang la..melintang la. dulu masa akid..elok2 8 bulan tu dah pusing ngam ngam jer. ntah ler.. tgk ler. doc kata tunggu sampai 37 wks. kalo still tak turn.. mmg dah payah la utk dia nak turn!

sabo la yer. hehe. nanti ok lah tuh. tp sunggu la weii mengahhh! naik tangga 2 tapak rasa mcm panjat bangunan klcc!

alamakk terpanjang plak komen! heheh ingatkan blog sendiri tadik! auuuwwww..