WAJIB KLIK banner INI!!setiap KLIK akan dibalas..sila lah KLIK n INFORM yea!!!TQ

klik salah satu gambar ini untuk menaikkan traffik di blog anda!!

hitz

26 June 2008

tukar dah susu aqil

Semalam aku pi beli susu baru aqil..setelah di survey2 mana yg terbaik akhir nyer aku decide nak beli susu anmum je....sblum nie dah try test kasik aqil minum susu dugro...dutch lady & friso..actually aqil mmg nak tapi aku plak yg raser cam x best je...x tau arr kenapa...

so setelah dikejutkan dgn kenaikan minyak & harga brg yg x menenetu aku decide mmg kena gaks tukor susu aqil...bukan x mampu nak meneruskan susu gain plus tu...tp memandangkan aqil minum susu terlalu kerap so langkah penjimatan yg drastik perlu diambil...bengkok gak ar nak sebulan 4 tin susu aqil tau...hwaa....80 x 4= 320 susu aqil tuk sebulan aje....
susu nie yg aqil minum dr umo 2mth hingga setahun...tp nie pack lain..puas cr pack yg dia minum xde plak dlm tenet nie....yg umo 0-12 gambo nyer bear yg ada towel pink tu....

ok sebelum nie masa aqil pas pantang aqil mmg xmo langsung minum susu lembu tau...dlm masa yg sama aqil b'feed sampe umo 6 bulan aje...so pening gaks ar nak bagi apa susu kat aqil nie...sbb dah byk jenis susu yg kitorang try test bg kat dia...last2 dia nak minum susu berasaskan soya...alhamdulillah mmg dia suke susu tu...so aqil minum susu isomil dr umo 2bulan - 10 bulan...masa tu mmg agak terasa kemahalan susu tu...kitorang pon try ar nak kasik tukor susu murah sket..beralih arah plak ke susu snow...tp aqil x lama minum susu nie..sempat beli 2 tin aje..sbb tgk dia x brp suke minum susu nie...tu pon minum setakat 2oz je...selebih nyer mmg buang camtu aje...so tgk keadaan aqil camtu kitorang pon tukor susu aqil utk kali ke-3...bagi plak dia susu gain plus eyeQ...

nie susu yg aqil minum selama ini..susu nyer mmg sedap..aqil mmg suke sgttt...tu yg sejam-sejam duk menogok minum susu nie..bengkok mama tau...

mmg dulu susu nie murah ar sket ms mula2 beli...baru 72 camtu je kalo 1.8kg...tapi makin lama makin mahal susu ni...dan skg harga susu nie di pasaran dah cecah hingga rm85!!!!tu paling mahal le..tp slau mmg aku beli stok susu aqil kat kedai ubat cina je...aku raser kat kedai tu je susu yg paling murah dia jual..pampers pon murah gaks...

susu baru aqil yg akan terus aqil minum pasnie...harap2 ok la susu nie eks...

so aku nekad amik je la susu anmum essential nie...mlm tadi try kasik aqil minum susu nie 2x...kali yg pertama kasik dia 7oz...abis satu botol dia minum..pas minum je dia berak...ok la tu kan?mmg salu kalo aqil minum susu dia akan berak...pastu kali ke-2 sblm dia tido...ok gaks tgk dia minum sampe abis....so pasnie nekad arrr teruskan aje lah susu anmum nie...rega pon ok la..1.8 kg baru 50...jimat dah kan??

layantzzzz je la eks...

1 tukang karut:

fairus mohamad noor said...

salam perkenalan..sama la dgn ank saya yg no 3 skrg ni..da byk kali tkr susu..abg2 dia lg 2 org xde masalah,coz menyusu bdn smpai 2 thn..yg kecik ni sempat menyusu smpai 7bln je..pastu try bg anmum,isomil,similac,enfagrow,yg last ni minum gain plus eye q..layan je la..